Korzyści filtrowanej wody w hotelach
Zarówno polscy, jak i zagraniczni turyści przywiązują coraz większą wagę do komfortowych warunków letniego wypoczynku. Oprócz nowoczesnego wyposażenia pokojów czy profesjonalnej obsługi istotne jest również zagwarantowanie dostępu do świeżej i smacznej wody. Jakie są korzyści filtrowanej wody w hotelach?
Filtrowana woda w hotelu
Właściciele hoteli powinni zdawać sobie sprawę z tego, że zapewnienie gościom czystej wody jest podstawową kwestią, której nie wolno bagatelizować. Właściwa jakość, w tym zapach i miękkość wody wpływa bowiem korzystnie na wiele poziomów funkcjonowania ośrodków wypoczynkowych. Po pierwsze, pozwala spełnić wszelkie normy bezpieczeństwa dotyczące higieny oferowanych usług – począwszy od zadbanych i starannie posprzątanych pokoi aż po idealne warunki panujące w łazienkach (wyprane, przyjemne w dotyku ręczniki, armatura bez zacieków). Po drugie, pozbawiona osadów i przefiltrowana woda jest także niezbędna w hotelowych obiektach gastronomicznych, a co równie istotne w przeznaczonych dla klientów basenach.
By spełnić oczekiwania gości
Zamontowanie specjalnego filtra lub stacji uzdatniającej wodę bez wątpienia umożliwia efektywne podniesienie poziomu zadowolenia przyjeżdżających do hotelu gości. Pozbawiona twardości oraz niewidzialnych gołym okiem zanieczyszczeń woda daje szansę cieszenia się niepowtarzalnym relaksem w czasie zażywanych kąpieli. Poza przyjemnym poczuciem regeneracji dzięki miękkiej wodzie wczasowicze mogą poprawić kondycję swojej skóry i włosów. Z całą pewnością przefiltrowana woda pozytywnie wpływa także na smak spożywanych potraw zamawianych w hotelowej restauracji. Dania zawierające warzywa, owoce, mięso, a nawet makarony i kasze po ugotowaniu w filtrowanej wodzie w pełni zachowują swoje wartości odżywcze (nie tracą minerałów oraz witamin), a dodatkowo wyróżniają się intensywniejszymi barwami zaostrzającymi apetyt.
Najwyższa jakość wody i oszczędność pieniędzy
By właściwie zadbać o przestrzeganie zalecanych norm i komfort wypoczynku gości warto zastanowić się nad zakupem sprawdzonego filtra. Według zaleceń Ministra Zdrowia w każdym hotelu dostępna woda powinna być całkowicie odżelaziona i zdezynfekowana, a co za tym idzie wyróżniać się nieskazitelnym kolorem i neutralnym smakiem. Aby oferować swoim klientom wyłącznie zdrową i miękką wodę wystarczy zainwestować w jeden z dostępnych od ręki filtrów (multifunkcyjnych, węglowych, mikrobiologicznych i automatycznych), który można zamontować bezpośrednio na przyłączu wodnym w budynku. W konsekwencji poza podwyższeniem poziomu zadowolenia gości jest to także doskonały sposób na oszczędności dla właściciela hotelu. Przefiltrowana woda zapobiega bowiem gromadzeniu się kamienia w urządzeniach AGD, zwiększa wydajność działania rur wodociągowych, a zimą usprawnia funkcjonowanie kaloryferów.
Korzyści filtrowanej wody w hotelach są wymierne i zauważalne od razu po zamontowaniu nowoczesnych stacji uzdatniających. Dzięki filtrom mechanicznym oraz węglowym woda staje się miękka, pozbawiona metali ciężkich, a także innych zanieczyszczeń. Poprawa jakości wody dostępnej w ośrodkach wczasowych wpływa pozytywnie na komfort wypoczynku gości, którzy z chęcią będą wracać do czystych wnętrz hotelowych pokoi oraz smacznych posiłków.